Cremer onderdeel van Uhlmann groep

Op 1  januari 2017 heeft de huidige eigenaar Fred Cremer de aandelen van Cremer Speciaalmachines B.V. overgedragen aan het Duitse bedrijf Uhlmann Pac-Systeme GmbH & Co KG.

uhlmann-cremer

Uhlmann is een familiebedrijf en wereldwijd marktleider in het leveren van complete blisterlijnen (doordrukstrips) voor de farmaceutische industrie. Het bedrijf heeft een omzet van 300 miljoen euro en heeft wereldwijd circa 1.800 medewerkers in dienst.

Cremer is wereldwijd marktleider in het leveren van producten-telmachines, waarbij de producten- telmachines voor de farmaceutische industrie een belangrijk onderdeel vormen van de omzet van het bedrijf. Het bedrijf heeft een omzet van 26 miljoen euro en 140 medewerkers in dienst.


Door de overname heeft Uhlmann haar productenpallet uitgebreid waardoor zij nu vanuit hun eigen organisatie een totaal eindverpakkingspakket kunnen bieden voor de farmaceutische industrie. Voor Cremer geldt vooral dat de wereldwijde verkooporganisatie van Uhlmann zal helpen om in nog meer gebieden van de wereld te kunnen doordringen. Samen zullen de bedrijven een sterk blok vormen in de farmaceutische eindverpakkingsindustrie. Dat de aandelen zijn overgenomen door Uhlmann zal de buitenwereld niet merken maar het waarborgt wel de continuïteit van het bedrijf Cremer.


Cremer blijft een op zichzelf staand bedrijf in Lisse met dezelfde naam, medewerkers en afdelingen. Ook het productenpallet voor de food, de non-food, de agrarische en de farmaceutische industrie met de daarbij behorende agenten en dealers zal niet veranderen. Ook voor de leveranciers zullen er geen veranderingen voordoen. De levering en facturatie verloopt in de toekomst op de zelfde wijze als voorheen en de betalingen worden vanuit Cremer Speciaalmachines B.V. verricht. 


Fred Cremer zegt zelf over de overname: “Ik ben 58 jaar oud en door de verkoop van de aandelen aan Uhlmann weet ik zeker dat het voortbestaan van de onderneming met haar werknemers veilig gesteld is. Ook weet ik zeker dat door deze overname nieuwe en bestaande klanten nu en in de toekomst worden gegarandeerd van goede service en leveringen van zowel onderdelen als ook nieuwe machines en installaties. Daarnaast zag ik de omzet van Cremer jaarlijks gestaag groeien. Dit vergt natuurlijk aanpassingen in de organisatie. Om dit in goede banen te leiden kunnen we nu veel leren van het moederbedrijf en de aan haar gelieerde bedrijven.”


Fred Cremer blijft als algemeen directeur van Cremer verantwoordelijk voor de onderneming.


Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht neem dan gerust contact op.